Продавець продовольчих та непродовольчих товарів

Навчаючись у Відокремленому структурному підрозділі «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж Полтавського державного аграрного університету» студенти мають можливість додатково оволодіти робітничою професією "Продавець продовольчих і непродовольчих товарів".

Професія знаходить застосування у сфері обслуговування і торгівлі. Потреба в кадрах на ринку праці - постійна. Професія відноситься до найбільш розповсюджених. Робочим місцем продавця продовольчих і непродовольчих товарів є заклади торгівлі та торгівельні ринки. Знаряддя праці - функціональні засоби, робочий інструмент, пакувальний матеріал; предмет праці - покупці; мета праці - відпуск товарів.

Image
Image
Image

Основними виробничими операціями продавця продовольчих і непродовольчих товарів є приймання товару на своє робоче місце, підготовка його до продажу, викладення товару на вітрину, обслуговування покупців (допомога у виборі товару, показ та пакування товару, підрахунок вартості відпущених товарів).

Підготовка фахівців згідно навчального плану здійснюється за відповідними напрямками теоретичного і практичного навчання та включає вивчення таких дисциплін:

Image
Професія продавця має середній ступінь важкості та напруженості праці. Обмежень за віком і статтю немає. Тривалість робочого дня залежить від тривалості робочого тижня та організації роботи. Можливий двозмінний графік роботи. До несприятливих факторів відносять роботу «на ногах», вимушений швидкий темп, психологічну напругу.

Вимоги до професійних якостей працівника

Продавець повинен знати: правила продажу товарів, асортимент, засоби зберігання, терміни реалізації товару, вимоги до його якості, прейскурант цін. Уміти: пропонувати і показувати товар, надавати допомогу у виборі товару;, стежити за своєчасним поповненням робочого запасу товарів, володіти різними способами пакування товарів, ввічливо поводитися з покупцями.

До представників цієї професії висуваються високі вимоги до розподілу і переключення уваги, оперативного мислення, чіткості і виразності у вимові, грамотності мови.

<Продавець повинен бути емоційно стійким, чесним, самодисциплінованим, витриманим, ввічливим, охайним, тактовним у спілкуванні з людьми, врівноваженим, зацікавленим у роботі.

Навчання на курсах проводять викладачі комерційної діяльності, ринкових досліджень та ціноутворення, комерційного товарознавства – спеціалісти вищої кваліфікаційної категорії, викладачі-методисти.

Термін навчання на курсах - 5,5 місяців. По закінченню курсів слухачі отримують свідоцтво державного зразка про присвоєння робітничої професії – продавець продовольчих та непродовольчих товарів.

Image

Наші контакти

(05361) 77-535 - директор
(05361) 72-600 - приймальня
(05361) 72-605 - бухгалтерія
(05361) 71-870 - гуртожиток
email - lubnyfekpdaa@gmail.com

Полтавська обл., м. Лубни, вул. Ярослава Мудрого, 23/1

Хвилина мовчання

Блок з інформацією

Блок з додатковою інформацією.